Feyenoord stelt jaarlijks bij thuiswedstrijden plaatsen ter beschikking voor basisscholen en voetbalverenigingen uit heel Nederland. Voor vele kinderen in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar is dit een eerste kennismaking met het imposante stadion van Feyenoord. Een belevenis die niet snel wordt vergeten. Met ingang van het seizoen 2006/2007 krijgen Officiële Amateurpartners van Feyenoord het voorkeursrecht om deel te mogen nemen aan dit unieke project.

Het wedstrijdbezoek, dat geheel gratis is voor scholen en verenigingen, vormt het hoogtepunt van een voor Nederland uniek educatief project. De kinderen worden vooraf in de sfeer gebracht via een lesbrief waarin de thema’s sportiviteit en kameraadschap centraal staan. Onderdeel van de lesbrief, waar tijdens de lessen op school of tijdens speciale bijeenkomsten op de voetbalclubs aandacht aan wordt besteed, is het uitvoeren van een opdracht. Hierdoor is het wedstrijdbezoek geen losstaande activiteit, maar worden thema’s als sportiviteit en kameraadschap in een breder kader met de kinderen besproken.

Wedstrijdbezoek voor uw vrijwilligers
De amateursport kan alleen bestaan dankzij de inzet van de vele vrijwilligers. Om de trouwe vrijwilligers van de club in het zonnetje te zetten ontvangt iedere Amateurpartner van Feyenoord per seizoen een serie kaarten voor een thuiswedstrijd van Feyenoord. Hiermee kan vanuit de club de waardering naar de vrijwilligers worden getoond.

Seminar trainers
Een keer per seizoen nodigt Feyenoord de hoofdtrainers van de Amateurpartners uit om een seminar bij te wonen. Uiteraard zijn hier vanuit Feyenoord de mensen aanwezig die verantwoordelijk zijn voor het technische beleid binnen de club. Deze activiteit vindt uiteraard plaats in De Kuip.

Toezending Feyenoord Krant en Hand in Hand
Elke Amateurpartner ontvangt twee exemplaren van de Feyenoord Krant die tweewekelijks verschijnt. Tevens ontvangt u via onze Supportersvereniging maandelijks een aantal exemplaren van het magazine Hand in Hand.